Bachata táncoktatás | Salsa Vagabundo

Bachata Táncoktatás

Ha vonzanak a latinos, fiatalos utcatáncok vagy csak a nőies mozgásodon szeretnél csiszolni a bachata kitűnő választás lehet számodra.

A Bachata élmény

A Bachata egyedülálló előnye, hogy élvezhető, vagyis táncolható szintre fejlesztése viszonylag egyszerűen és hamar kivitelezhető.

Igazi "csajos" tánc

Ha vonzanak a "csajos", latinos, fiatalos utcatáncok vagy csak a nőies mozgásodon szeretnél csiszolni a bachata kitűnő választás lehet számodra.

Egyszerűen tánc

Nincs kötelezettség, választhatsz, hogy a táncórákért óránként szeretnél fizetni, vagy olcsóbb, több alkalmas bérletet is váltasz foglalkozásainkra.

Nincs dresscode

Az órákon nagyon fontos a kényelmes viselet, ami mindenkinek mást jelent, a lényeg, hogy jól érezd magad a ruhádban. Váltócipő ajánlott.

Miért jó a bachata?

A táncosok vezetés-követésen alapuló kommunikációja elsőrangú fontossággal bir, azonban ezzel egyidőben mindkét fél nagyobb szabadságot élvez önmaga kifejezésében.

A tanulási folyamat egyszerű, könnyen követhető és elsajátítható. Természetesen erre a táncra is igaz az, hogy ahhoz, hogy tényleg magas szinten űzd, ahhoz rengeteg időt és energiát kell beleadnod.

A bemelegitést követően átnyergelünk a Bachata ritmusvilágába. Elsajátitjuk az alaplépéseket, minden órán tanulva valami újdonságot, újabb kihivásokkal szembesülve. Az alaplépések esszenciálisak, a bachata helyes elsajátításához, ugyanis meghatározzák az alapritmust, és annak későbbi variációit egyaránt, melyet a zeneiség fog meghatározni. Megtanulunk bachata táncosként járni, irányt váltani és ha ez még nem lenne elegendő, ezt a partnerünkkel folyamatos kommunikációval, vele összhangban végrehajtani. Viszont míg magunk nem sajátítottuk el a szükséges tudást, addig nem kommunikálhatjuk le vagy követhetjük azt.

Az alaplépéseket követően végre párokba állhatunk és nem koreográfián, hanem sokkal inkább improvizáción alapuló formagyakorlatokat, vagy ha úgy tetszik figurákat tanulunk, melyek számtalan variációban végrehajthatóak. Ezen variációnak mindössze a lány követése (vezethetősége) és a fiú vezetése (kommunikációjának tisztasága) és kreativitása szabhat határt.

Párcsere

Az órát a tanultakat eleinte együtt, majd külön-külön páronként gyakoroljuk, saját énünket hangulatunkat, önbizalmunkat, vagy annak hiányát belevíve a táncba. A dominikai bachataban nincs olyan, mint a kubai salsa Roueda de Casino-ja, ezért az órát rendszeres párváltások tarkítják. Itt külön szeretnénk felhivni a figyelmet, hogy igen, mindenki párt cserél.

A párváltásoknak több oka is van, azonban ezek közül talán a legfontosabb, hogy ez a lehető legeredményeseb és leggyorsabb fejlődés záloga. Ezen felül az órát pár nélkül látogatók is szeretnének fejlődni és táncolni. Amennyiben külön szeretnél tanulni, lehetőség van rá magánóra keretében, azonban ennek azonan a költsévonzata nyilván lényegesen magasabb.

Az órákon tehát párt cserélünk, aki párral jön abban a szerencsében részesül, hogy a kedvesével bátran gyakorolhatja otthon az órán tanultakat. Fontos megjegyezni, hogy a táncos akkor fejlődik, ha minél több partnerrel gyakorolja ugyanazt a figurát, figurasort, technikát, és díszítést, elvégre mind különbözőek vagyunk, különböző képpen reagálunk ugyanarra az adott szituációra. Épp ilyen összetett a páros tánc is. Mindig ugyanazzal a partnerrel táncova magas szintre fejleszthető ez a kommunikáció, de csak az adott partnerrel fog működni.

A fix páros gyakorlás abban az esetben bírhat jelentőséggel, ha egy show táncos pár a nehéz formagyakorlatok végrehajtását a maximális pontosságra és látványvilágra szereté csiszolni. Nem működik azonban abban az esetben, ha egy nyilt baráti közösség tagjaként táncosként látogatjuk a bulikat. A Salsa Vagabundo által oktatott élménytáncoknak a lényege az, hogy számos partnerrel gyakorolhassuk és élvezhessük a számtalan különleges műfaj sajátosságát, ezáltal részese lehessünk egy az egész világot szorosan átölelő táncélménynek, a boldogság egy eddig sohasem látott formájának.

Utcatánc

A Bachata dominikai eredetű párostánc, jóllehet az egész dél-Amerikai kontinensen ismerik és méltán örvend magas népszerűségnek. Fokozatosan vált egyre népszerűbbé az Egyesült Államokan, épült e a Standard latin-táncok közé és szerzett mind népesebb rajongótábort, mindeközben átszivárgott Európába is és itt folytatta hódító kötrútját.

Vélemény

Bálint nagyszerű tanár! Hatalmas energiával veti bele magát az órákba! Nagyon sokat tanultam tőle és tanulok is a mai napig!

Bálint nagyszerű tanár! Hatalmas energiával veti bele magát az órákba! Nagyon sokat tanultam tőle és tanulok is a mai napig!

Kipróbáltam magam a társastáncban és a néptáncban is. De úgy éreztem valami még hiányzik.Én 3 évvel ezelőtt ismerkedtem meg, Bálint által a salsával. A kezdeti nehézségek után úgy éreztem, hogy kinyílik előttem a világ! Megtaláltam azt ami hiányzott! Minden óra, minden buli olyan mintha egy másik világ részese lennék! Úgy érzem ilyenkor önmagam lehetek! Nincsenek korlátok, minden érzésemet átadhatom a táncnak! Ehhez még hozzáadódik a nagyszerű társaság az órákon, együtt örülünk a sikereinknek és együtt küzdünk az új figurákkal! Mindezt Bálint szárnyai alatt! Mindenkire figyel és segít! Egy kicsit megmutatja azt is, hogy nem minden fekete és fehér! Azt, hogy nem csak a táncban hanem a mindennapjaidban is képes vagy fejlődni! Nem tudom, hogy csinálja de hihetetlen módon tud motiválni minden embert! Abszolút ki tudok kapcsolni az órákon, addig eltűnnek a mindennapi problémák! Feltöltődöm energiával és még a világot is szebbnek látom! Leírhatatlan örömöt okoz nekem a tánc, a salsa a bachata és a kizomba is!

De nem kell nekem hinni! Menny el egy órára és tapasztald meg saját magad! 😉

Simon Anett

További vélemények

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél naprakész lenni, tippeket kapni? Iratkozz fel a hírlevelünkre, értesülj elsőként a Vagabundo eseményekről, workshopokról és a hamarosan induló tanfolyamokról. A csoportjainknak természetesen küldünk egyéb tippeket és know-howt is, ezeket az információkat a megfelelő Facebook csoportokban keresd. :)