Nemzetközi táncközösség | Salsa Vagabundo

Táncközösség

A Salsa Vagbundonál nem csak táncórákat tartunk, hanem egy összetartó közösséget építünk fel.

Táncközösség

A táncos közösségek a magukhoz hasonló csapatokat és embereket vonzzák maguk köré, népes táboraik folyamatosan egyre több taggal bővülnek és folyamatosan fejlesztik önmagukat.

Fesztiválok

Salsától a Kizombán és Bachatán át az afrokubai táncokig, számos témakörben rendeznek fesztiválokat, amik egyrészt az oktatásról, másrészt a bulikról is szólnak.

Bulik

Miután elsajátítottad az órákon, workshopokon tanultakat, érdemes minél több fesztivált és bulit látogatni. Már elsajátítottad a tánc különleges fortélyait. Ideje, hogy elkezdd élvezni a táncot.

Workshopok

A workshopok lehetőséget és alkalmat biztosítanak rá, hogy széles körben elismert oktatók segítségével erősítsd készségeidet, csenj el újabb ötleteket.

Táncközösség

A tánc közösségformáló ereje határtalan. Nemzetközi összefonódások, és a társas szórakozás kivételes elegyével találjuk magunkat szemben, ha a kubai salsáról beszélünk.

Az általunk is látogatott táborok kiváló lehetőség a kezdőknek, hogy kipróbálhassák magukat a táncban egy klassz kis tábor keretein belül. Haladó diákjainknak pedig egy jó lehetőség a jobb összekovácsolódásra és az ugrásszerű fejlődésre.

Fesztiválok és bulik

Magyarország és Európa egyre több nagyvárosában üti fel fejét a fesztiválok elképesztően széle tárháza. Salsától a Kizombán és Bachatán át az afrokubai táncokig, számos témakörben rendeznek fesztiválokat, és ezzel gyűjtenek magukk köré népes rejongótábort. Nemzetközi szintű tenéroktól bővíthetjük ismereteinket ezeken a rendezvényekn.

Tánctáborok

Nagyobb lélekzetű rendezvények az úgynevezett táborok, ahol alkalmunk nyílik az ismeretek teljsesebb/erőltetett menetben való bővítésére, éppúgy mint új barátságok, illetve szerelmek kialakítására. Míg egy gyorsabb tempót diktáló fesztivál nagyobb információt zúdít a résztvevőkre, addig a tábor több időt enged a tanagyag elsajátítására.

Fesztiválok és bulik

Miután elsajátítottad az órákon, workshopokon tanultakat, érdemes minél több fesztivált és bulit látogatni. Már elsajátítottad a tánc különleges fortélyait, ideje, hogy elkezdd élvezni a munkád jól megérdemelt gyümölcsét.

Ideje felkérni minél több lányt, különösen az idegen lányokat, akik sosem gondolt élményekkel tehetnek minket gadagabbá, és itt nem arra gondolok, hogy felhívnak a szobájukba egy "kávéra" - bár kétségtelenül ez is benne van a pakliban - hanem arra, hogy örökké az emlékezetedbe vésődő táncokra, valódi varázslatra tehetsz szert egy-egy alkalommal.

Épp ezért érdemes a szexualitástól picit elvonatkoztatni és arra gondolni, hogy egy nálad idősebb, adott esetben kevésbé vonzó táncpartner bizonyulhat elképesztően izgalmas partnernek, míg egy vonzó délibáb lehet rémálom (lásd: Élmények, szenvedély, udvariasság és figyelem.), és természetesen a felvonultatott példák ellenkezője is nyerhet bizonyítást. Ezzel szemben a lányok is találkozhatnak a parketten a szőke herceggel, aki gátlástalan nyomulásával és erőszakos vezetésével horror szerű élményt szállít, míg egy adott esetben kevésbé vonzó férfi elképesztő magasságokba repítheti a partnerét.

Egy dolog bizonyos, mégpedig, hogy véleményt konkúziót csupán az után vonhatsz le, ha már táncoltál vele. A fesztiválok kiváló lehetőségeket biztosítanak arra, hogy minél több partnerrel élezd tovább táncos érzékeidet és keresd, gyűjtsd azokat a bizonyos különleges pillanatokat.

Saját események

Azok számára akik a fesztivál hangulatot túlzsáfoltnak és erőteljesnek találják, számos kiváló lehetőség nyílik a kisebb közösségi szerveződések vagy tánchétvégék alkalmával. Mindegy, hogy az ember a párjával, egyedülállóként keresi fel ezeket az alkalmakat, mindenki megtalálja a magának való társaságot és ebből a Salsa Vagabundo is igyekszik jócskán kivenni a részét.

Vagabundo események

Workshopok

A táncos workshopok általában olyan rendezvények, ahol fejlesztheted készségeidet és több partnerrel kipróbálhatod az órák során a tanultakat. A workshopok lehetőséget és alkalmat biztosítanak rá, hogy széles körben elismert oktatók segítségével erősítsd készségeidet, próbálj ki új ötleteket.

A kubai salsás körökbe bekerülve kinyílik a lehetőségek tárháza, érdemes azonban készpénznek minden információt, és teret hagyni a kétkedésnek. Sajnos nem tudhatod bizonyosan, hogy esetleg a szervező gárda nem elég kompetens. Számos kiváló iskola található ezzel együtt az országban és Európában egyaránt, itt csupán azt kivánjuk jelezni, hogy érdemes az ismeretek hitelességét összevetni mások ismereteivel elvégre neked nem mindegy, hogy miért fizetsz.

A Salsa Vagabundonál különleges hangsúlyt fektetünk arra, hogy csak válogatott és a leges-legjobb oktatók tudásanyagával biztosítsuk ismereteinket. Ez az egyik dolog amiben különlegesek vagyunk és erre büszkék is vagyunk.

A workshopok alkalmával kevésbé kap teret a tűsarkú és a hajzselé, mint inkább a melegítő és a sportcipő. A Workshopokon azok a táncosok vesznek részt akik érdemesek és hajlandóak időt és energiát áldozni a stílusuk és technikájuk csiszolására, vagyis akik nem elégszenek meg a "picit lötyögünk, meg csajozunk" szinttel, valódi elhivatottságot, tiszteletet, szeretetet és alázatot éreznek a tánc iránt.

Azt javaslom azoknak akik csak lötyögnének de semmi komoly szándékkal állnak a parkettre, hogy inkább bele se kezdjenek, mert csupán a felszínét fogják kapargatni ennek a világnak és megelégedni a felszínes vagy semmitmondó tudással egyszerűen pazarlás. A tánc koncentrációt és fegyelmet igényel, ugyanakkor képessé kell válnod rá, hogy ezektől teljes mértékben elrugaszkodva az elevenedbe engedvén a zenét kiszabadulj a gátlások és szociális normák börtönéből és megéld azt.

Persze ez nem könnyű - sőt legyen az bármilyen tánc, a műfaj magasiskolája - de ha a motivációd már az első percben sekélyes akkor mit gondolsz mennyire lesz mély ez az amúgy feneketlen óceán amit salsa néven ismerünk. Félre ne érts, nem elriasztani akarlak, sőt ellenkezeleg, azt szeretném leszögezni hogy a legjobb helyen jársz, azzal együtt, hogy a tánc ilyen szinten nem való mindenkinek.

Vélemény

Van egy ízig-vérig a táncnak élő, táncban élő Bálint nevezetű fiatalember, tele lelkesedéssel, hatalmas szaktudással a tánc terén, jó pedagógiai érzékkel megáldva, akiből süt a szeretet.

Kedves, Aki olvasod! A száraz tények: van egy terem, van egy oktató, vannak segítők, szól a zene, s megtanítanak táncolni. Ettől senki nem kap kedvet itt táncolni. DE, amit kapsz: van egy barátságos hangulatú házikó, benne egyik szoba táncolásra nagyon szépen kialakítva. Van egy ízig-vérig a táncnak élő, táncban élő Bálint nevezetű fiatalember, tele lelkesedéssel, hatalmas szaktudással a tánc terén, jó pedagógiai érzékkel megáldva, akiből süt a szeretet. Kedves, figyelmes, maximálisan figyel mindenkire. Észre sem veszed, és az egész órát végigmosolygod, annyira magával ragad ez az életöröm, miközben megtanulsz táncolni. Mindegy, hogy a párod nem tud, nem akar veled jönni, mert ő nem szeret táncolni. Nyugodtan jöhetsz egyedül is, mert a fent említett figyelmesség még arra is kiterjed, hogy segítőket szervez be, így mindig mindenkinek van párja az órán. A segítők (Bálinthoz hasonlóan) végtelen kedves fiatalok. És az sem baj, ha hozzám hasonlóan, Te magad már csak lélekben vagy fiatal. Itt a kor nem számít. Az itt élő hangulat ilyen kicsinyes dolgokat eltöröl.

De nekem nem kell hinni! Keresd meg Bálintot, próbálj részt venni az egyik óráján! A fentiekre magadtól is rá fogsz jönni! :-)

Kajári Márta

További vélemények

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél naprakész lenni, tippeket kapni? Iratkozz fel a hírlevelünkre, értesülj elsőként a Vagabundo eseményekről, workshopokról és a hamarosan induló tanfolyamokról. A csoportjainknak természetesen küldünk egyéb tippeket és know-howt is, ezeket az információkat a megfelelő Facebook csoportokban keresd. :)