Reggaeton táncoktatás | Salsa Vagabundo

Reggaeton táncoktatás

A Reggaeton egy feszes ritmusos, nagy energiát igénylő tánc.

Reggaeton

A láb dobolni kezd, a cipőd táncra csábít, ha felcsendül a hangszórókból a reggaeton. Elsöprő lendület, az animációknak köszönhetően remek közösségi élmény is.

Izoláció mindkét nemnek

A mozdulatok szexisek és csábítóak jellemzően szabadok. Nőies és férfias módjai egyaránt vannak ugyanannak a korográfiáknak, melyek elemenként is használhatóak.

Egyszerűen tánc

A tánc önmagunk kifejezése, emellett különösen jótékony hatású testmozgás. Növeli a testünk feletti uralmat és fejleszti a mozgáskultúrát.

Kényelmes ruha

Kérünk hozz magaddal kényelmes, bokádat erősen tartó cipőt, melyet az utcán nem használsz, különösen a téli csapadékos évszakokra. A ruházat kényelmes legyen!

A reggaeton egy feszes ritmusos, nagy energiát igénylő tánc.

A Salsa Vagabundo a kubai salsa egyik rokon műfajaként foglalkozik a reggaetonnal.

A latin hip hop ágaként létrejött stílus, valószínűsíthetően Puerto Rico-ban gyökerezik, azomban kedvelt zenéje ez a térség (értsd kontinens) szinte valamennyi országának. Modern pimasz, helyenként agresszív és felfokozott.

A reggaeton egyenletes ritmusa éppoly kiváló bemelegítő bemozgató zenéje az óráknak mint amilyen jó az óra végeztével felcsendülő lágy kizomba zene a nyújtáshoz. A bemelegítés, vagy izoláció kiemelt fontosságú. Itt tanuljuk meg a tánchoz szükséges izmok mozgatását, külön kezelni egyes testrészeinket. Megkülönböztetni érzésben, hogy kintről, hogy nézhet ki, az ami belülről ilyennek tűnik.

Testtudat fejlesztés

Elképesztő mértékben fejleszti a test tudatot, a ritmusérzéket, zeneiséget valamint, a táncban megélt önbizalmunkat a fentiekből adódóan.

Rengeteg kiváló táncosa létezik a műfajnak itthon és a környező országokban egyaránt. A legtöbb reggaeton táncos valóban nő, de egy igazán jó férfi reggaeton táncos megfagyasztja a teremben a levegőt - minden tekintet keresi és álmélkodik, érdemes, hát a lehető legtökéletesebb szintre fejleszteni a tudásunkat ezen a téren is.

A közhiedelemmel ellentétben az idősebbeknek sincs okuk csüggedni, elvégre a tánc kortalan, és kornak megfelelő mértékben végezhetőek a mozdulatok (nem ugrál senki kézen állva :)), ellenben az összes kopó alkatrész nagyobb mobilitást kaphat a tánc során.

Nem véletlen, hogy különösen súlyos gerinc és mozgásszervi sérülések kivételével számos probléma és krónikus betegségek, esetén nem csupán nem tiltják de egyenesen javasolják a bárminemű táncot. Mindenki saját flexibilitásához, mozgékonyságához, hajlékonyságához igazítja a mozdulatok energiáját. Nem feltétlenül szerencsés, elvégre egy fiatalos energikus gyors táncról beszélünk és hip-hop-ról, de azért óvva intenék mindenkit! - “Nem csak a húszéveseké a világ!” - Sőt :)

Koreográfiák

A kizomba műfaja annyira új, hogy még folyamatosan változik.

A latin pop kultúra egyre szélesebb szeletét birtokolja a reggaeton, ilyen formán a bulik fénypontját jelenthetik a felismert ütemváltást követő animációk, melyek elsöprő hangulatot eredményeznek. Betanult koreográfiákkal, adjuk vissza a dalok sokszor nem különösebb ‘mély’ tartalmi mondanivalóját, beépítve gyakran (gyakran) a szexualitásra és a csábításra utaló mozdulat sorokat is. Mindezt cseppet sem közönséges sokkal inkább vicces formában.

Az órai bemelegítéseken túl ilyen formán a bulikban is teret kap a reggaeton vagy a cubaton, egyszerre pörgetve fel a hangulatot. Az ilyenkor használatos koreográfiákat és kemény izolációs munkát tanuljuk ezeken az órákon, ennél fogva a koreográfiák elsajátítása nem csupán képessé tesz az animáció pontos lekövetésére, de olyan tudás birtokába juttathat amely táncosként felbecsülhetetlen. Dinamika, lendület, látvány és tiszta energia. A reggaetont táncolóknak általában a páros táncokban nagyobb az önbizalmuk és merészebben vállalkoznak a megszokott dolgoktól való elrugaszkodásra - mondanom sem kell, hogy ez milyen mértékben növelheti a tánc élményét, izgalmát. Egy szó mint 100, ez a tánc maga a stílus.

Mit ad neked a Reggaeton?

Hogyan táncolj és mozogj úgy, hogy a kívánt hatást elérd.

Megtanulod, hogyan formálj egy szép kört, nyolcast a csípőddel vagy éppen a mellkasoddal vagy mindkettővel egyszerre, miközben a többi porcikád is stílust és eleganciát sugall.

Hogyan kell egy testhullámot vagy egy rázást esztétikusan, nem görcsösen megcsinálni.

Milyen lehetséges irányokban és kombinációkban tudod még mozgatni a törzsedet helyben, lépések vagy karmozdulatok közben.

Mik azok az apró mozdulatok, tartásbeli, járásbeli praktikák, amikkel ez az egész profi módon fog összeállni.

Milyen nyújtógyakorlatokra van még szükséged, hogy a mozgástartományod ne szűküljön be és valóban meg tudd csinálni ezeket a mozdulatokat. Részben ezen is múlik, ha darabosnak érzed a mozgásod.

Hogyan táncolj és mozogj úgy, hogy a kívánt hatást elérd, azonban mégse legyen esetlen vagy túl közönséges.

Hogyan építsd be ezeket abba a táncba vagy szituációba, ahova azt szeretnéd. Igény esetén kis koreográfiákat is elkészítünk, melyekből később könnyedén tudsz elővenni egy-egy részletet a tarsolyodból.

Vélemény

Van egy ízig-vérig a táncnak élő, táncban élő Bálint nevezetű fiatalember, tele lelkesedéssel, hatalmas szaktudással a tánc terén, jó pedagógiai érzékkel megáldva, akiből süt a szeretet.

Kedves, Aki olvasod! A száraz tények: van egy terem, van egy oktató, vannak segítők, szól a zene, s megtanítanak táncolni. Ettől senki nem kap kedvet itt táncolni. DE, amit kapsz: van egy barátságos hangulatú házikó, benne egyik szoba táncolásra nagyon szépen kialakítva. Van egy ízig-vérig a táncnak élő, táncban élő Bálint nevezetű fiatalember, tele lelkesedéssel, hatalmas szaktudással a tánc terén, jó pedagógiai érzékkel megáldva, akiből süt a szeretet. Kedves, figyelmes, maximálisan figyel mindenkire. Észre sem veszed, és az egész órát végigmosolygod, annyira magával ragad ez az életöröm, miközben megtanulsz táncolni. Mindegy, hogy a párod nem tud, nem akar veled jönni, mert ő nem szeret táncolni. Nyugodtan jöhetsz egyedül is, mert a fent említett figyelmesség még arra is kiterjed, hogy segítőket szervez be, így mindig mindenkinek van párja az órán. A segítők (Bálinthoz hasonlóan) végtelen kedves fiatalok. És az sem baj, ha hozzám hasonlóan, Te magad már csak lélekben vagy fiatal. Itt a kor nem számít. Az itt élő hangulat ilyen kicsinyes dolgokat eltöröl.

De nekem nem kell hinni! Keresd meg Bálintot, próbálj részt venni az egyik óráján! A fentiekre magadtól is rá fogsz jönni! :-)

Kajári Márta

További vélemények

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél naprakész lenni, tippeket kapni? Iratkozz fel a hírlevelünkre, értesülj elsőként a Vagabundo eseményekről, workshopokról és a hamarosan induló tanfolyamokról. A csoportjainknak természetesen küldünk egyéb tippeket és know-howt is, ezeket az információkat a megfelelő Facebook csoportokban keresd. :)