Tradíciók a táncban | Salsa Vagabundo

Tradícionális táncoktatás

A Salsa Vagabundonál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy hiteles forrásból merítsük a tudásunkat.

Tradícionális táncoktatás

A Salsa Vagabundonál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy hiteles forrásból merítsük ismereteinket.

A legkiválóbb európai tanárok segítségével csiszoljuk a tudásunkat, technikánkat és oktatási módszereinket. Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a partnerek közti nonverbális kommunikációnak, hiszen ez adja az együtt táncolás alapját, mélységét és varázsát.

Szó szerint másodpercek tört része alatt történik a jelzés a vezető részéről, mely határozott iránnyal és erővel kell, hogy bírjon, hogy ne hagyjon kétséget a követő félben, hogy merre kell menni, mikor kell fordulni. Egészen kifinomult kapcsolat jöhet létre ezekből a szavak nélküli kommunikációból.

Most esetleg azt gondolhatod, hogy ehhez az kell, hogy régóta együtt táncolj a partnereddel, hogy összeszokjatok, azonban ez nem így van. Ha elsajátítod a vezetés-követés technikáját, akkor egy teljesen vadidegennel is rögtön egy hullámhosszra kerülhetsz a tánccal töltött 3-4 perc alatt, és ez egy hihetetlen érzés, ez a kapcsolat elképesztő módon aktív. “Ilyenkor érzed, hogy szikráznak a neuronjaid, ahogy minden gyorsuló lélegzetvétellel egyre több zenét pumpál a szív a véredbe... Könnyen lehet, hogy utána évekig nem találkoztok… vagy talán soha többé, de az élmény már a tiétek.”

Meg kell említenünk még egy másik fontos dolgot is, ez pedig nem más, mint a ZENE. Ha átadod magad neki, akkor a zene beszél a Hozzád, tudatja, hogy mit akar, hogyan kell rá táncolni, mit kell vezetni a partnernek a tapintás érzék segítségével irányítva őt.

Nem is kérdés, hogy a férfiakon kifejezetten nagy a nyomás, különösen az elején. Egyszerre rengeteg információt kell megjegyezni, feldolgozni, amikor még a saját lépéseikkel sincsenek tisztában, és még a lányt is vezetni, óvni kell. Ez pont az a fajta felelősség, amire a mai kapcsolatoknak közösen és a nemenként is óriási szüksége lenne. A férfi irányító, domináns szerepe a nőért dolgozik, melyet a partnere elfogadással, odaadással és szenvedéllyel díjaz. Ismerős?! A tánc mindenkinek jó!

A salsa csodája, hogy ellentétben sok más tánccal, ez nem az előre betanult kooregráfiákról szól. A salsa rögtönzött, játékos, intuitív és dinamikus. Az örömről, a szabadságról és a partnerek közti kommunikációról szól. Tánc közben elengedhetjük magunkat és elfelejthetjük a mindennapi gondokat. Itt lehet hibázni, önmagunkat adni, sőt, ez utóbbi szinte kötelező, hisz ezáltal mindenki belecsempészheti a táncba a saját egyéniségét. Ettől lesz a táncolás ennyire jó. Remélem, meggyőztünk :) Várunk szeretettel az óráinkon!

Autentikus táncoktatás. Fontos, hogy megértsd, hogy ez a tánc nehéz és társas. Ez nem egy unalmas keringő ez teljesen más, ez rögtönzött és intuitív és dinamikus, érted már? Nem az a fontos, hogy lelépd hanem hogy kommunikáld a zenét és fizikai párbeszéd legyen.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél naprakész lenni, tippeket kapni? Iratkozz fel a hírlevelünkre, értesülj elsőként a Vagabundo eseményekről, workshopokról és a hamarosan induló tanfolyamokról. A csoportjainknak természetesen küldünk egyéb tippeket és know-howt is, ezeket az információkat a megfelelő Facebook csoportokban keresd. :)